Dzień Posiłki Menu
WTOREK
25.11.2025
  Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham (mąka pszenno-żytnia), chleb żytni na zakwasie (żyto), masło, powidło, napój wiśniowy.
II śniadanie: banan.
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (mix warzyw w tym seler, ziemniaki, brokuły, śmietana, mięso wieprzowe), pietruszka zielona, koperek /250g/.
Kasza bulgur /40g/, zrazy (łopatka, jaja, mąka pszenna, cebula) /100g/, w sosie pomidorowym (śmietana, przecier pomidorowy) /30g/, surówka z kiszonych ogórków i zielonej cebulki /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Herbata miętowa z cytryną, weka (mąka pszenna), masło, pasta z tuńczyka, sera białego i majonezu, szczypiorek, papryka czerwona.
ŚRODA
26.11.2025
  Śniadanie: Stół królewski: Kawa biała (jęczmień, żyto, mleko), chleb wiedeński (mąka pszenno-żytnia), masło, wędlina, jaja, kukurydza, papryka czerwona, sałata zielona, cebulka zielona.
II śniadanie: jabłko.
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami  (mix warzyw w tym seler, śmietana, buraki, ziemniaki, mięso wieprzowe), pietruszka zielona, koperek /250g/.
Łazanki (makaron z pszenicy durum) z kapustą i mięsem (kapusta biała, łopatka) /200g/, surowa marchewka, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Kakao (mleko, cukier, kakao, produkt może zawierać soję, gluten), weka (mąka pszenna), masło, konfitura brzoskwiniowa, kawałki banana, kiwi, gruszki.
CZWARTEK
27.11.2025
  Śniadanie: Makaron nitki (makaron z pszenicy durum) na mleku, chleb graham (mąka pszenno-żytnia),  chleb żytni na zakwasie (żyto), masło, twaróg z truskawką, napój imbirowo-cytrynowy ze świeżą miętą.
II śniadanie: gruszka.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (mix warzyw w tym seler, koperek, ryż, śmietana, mięso wieprzowe), zielona pietruszka /250g/.
Ziemniaki /150g/, sznycelki drobiowe (filet drobiowy, jaja, mąka pszenna, bułka tarta) /80g/, surówka selera, jabłka, gruszki i rodzynek z jogurtem naturalnym /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Herbata owocowa z cytryną i miodem, weka (mąka pszenna), masło, ser żółty, szczypiorek, rzodkiewka, papryka czerwona.
PIĄTEK
28.11.2025
  Śniadanie: Kawa biała (jęczmień, żyto, mleko), chleb wieloziarnisty (mąka pszenno-żytnia), masło, wędlina, pomidor, szczypiorek, papryka żółta.
II śniadanie: jabłko/marchewka.
Obiad: Zupa grysikowa z jarzynami na skrzydełkach z indyka (kasza manna) i (mix warzyw w tym seler, skrzydło z indyka, kalafior, brokuł, zielony groszek), zielona pietruszka, koperek /250g/.
Ziemniaki /150g/, ryba panierowana z pieca (ryba miruna, jaja, mąka pszenna, bułka tarta) /80g/, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka, zielonej cebulki, rzodkiewki i majonezu /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Mleko, weka (mąka pszenna), masło, pasta z jaj, szczypiorku i śmietany, sałata zielona, papryka czerwona, pomidor. 
PONIEDZIAŁEK
01.12.2025
  Śniadanie: Kawa biała (jęczmień, żyto, mleko), chleb pszenno-żytni (mąka pszenno-żytnia), masło, twaróg ze szczypiorkiem, pomidor, sałata zielona.
II śniadanie: banan.
Obiad: Zupa ziemniaczana (mix warzyw w tym seler, ziemniaki, śmietana, mięso wieprzowe), zielona pietruszka, koperek /250g/.
Pierogi z truskawkami (mąka pszenna, jaja, truskawki) /160g/, słodka śmietana /40g/, jabłko, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Stół królewski: Herbata zielona z pomarańczą, weka (mąka pszenna), masło, wędlina, sałata zielona, rzodkiewka, kukurydza, zielona cebulka, pomidory, ser żółty plastry.
WTOREK
02.12.2025
  Śniadanie: Ryż na mleku, chleb graham (mąka pszenno-żytnia), chleb żytni na zakwasie (żyto), masło, dżem truskawkowy, herbata z melisy i cytryny.
II śniadanie: jabłko.
Obiad: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna) i (mix warzyw w tym seler, pieczarki, śmietana, ziemniaki, mięso wieprzowe), zielona pietruszka, koperek /250g/.
Ziemniaki /150g/, gulasz wieprzowy z ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką i kukurydzą (mąka pszenna, łopatka) /80g/, surówka z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka, zielonej cebulki i majonezu /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Herbata zielona z pomarańczą, weka (mąka pszenna), masło, pasta z tuńczyka i sera białego, ogórek kiszony, papryka czerwona, sałata zielona.
ŚRODA
03.12.2025
  Śniadanie: Kawa biała (jęczmień, żyto, mleko), chleb mieszany (mąka pszenno-żytnia), masło, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, sałata rukola.
II śniadanie: marchewka.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (mix warzyw w tym seler, ogórki kiszone, śmietana, ryż, mięso wieprzowe), zielona pietruszka, koperek /250g/.
Kluski śląskie (ziemniaki, mąka pszenna, jaja) /200g/, sos drobiowo – pieczarkowy (pieczarki, filet z indyka, śmietana, cebula, mąka pszenna) /30g/, ćwikła z chrzanem (buraki, chrzan) /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Napój wiśniowy, weka (mąka pszenna), masło, kaszka kukurydziana na mleku, mus malinowy, kawałki gruszki, mandarynka.
CZWARTEK
04.12.2025
  Śniadanie: Grysik (kasza manna) na mleku, masło, chleb graham (mąka pszenno-żytnia), chleb żytni na zakwasie (żyto), dżem brzoskwiniowy, napój truskawkowy.
II śniadanie: banany.
Obiad: Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna), (mix warzyw w tym seler, dynia, śmietana, mięso wieprzowe), pietruszka zielona, koperek /250g/.
Ziemniaki /150g/, pieczeń rzymska z pieca (łopatka, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, cebula, marchewka, por) /80g/, surówka z pora, marchewki, jabłka, kukurydzy, majonezu i jogurtu naturalnego /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Kakao (mleko, cukier, kakao produkt może zawierać soję, gluten), weka (mąka pszenna), masło, ser żółty, sałata zielona, pomidor, zielona cebulka.
PIĄTEK
05.12.2025
  Śniadanie: Kawa biała (jęczmień, żyto, mleko), chleb pszenno-żytni (mąka pszenno-żytnia), masło, wędlina, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
II śniadanie: gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (makaron z pszenicy durum) i (mix warzyw w tym seler, mięso wieprzowe, przecier pomidorowy, śmietana, mięso wieprzowe), koperek, zielona pietruszka /250g/.
Ziemniaki /150g/, ryba panierowana w płatkach kukurydzianych z pieca (ryba miruna, bułka tarta, jaja, płatki kukurydziane) /80g/, surówka z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli /80g/, kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Herbata owocowa z pomarańczą, ciasto „Kubuś” (mąka pszenna, jaja, masło) – wyrób własny.
PONIEDZIAŁEK
08.12.2025
  Śniadanie: Herbata owocowa, chleb wieloziarnisty (mąka pszenno-żytnia), masło, ser żółty, rzodkiewka, papryka żółta, szczypiorek.
II śniadanie: jabłko/marchewka.
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (mix warzyw w tym seler, przecier pomidorowy, kapusta biała, kapusta kiszona, ziemniaki, mięso wieprzowe), zielona pietruszka, koperek /250g/.
Naleśniki z serem i bananami (ser biały, banany, mąka pszenna, jaja) /220g/, mus truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny) /30g/,  kompot owocowy /200g/.
Podwieczorek: Stół królewski: Bawarka (mleko, herbata), weka (mąka pszenna), masło, wędlina, szczypiorek, pomidor, sałata zielona, ogórek świeży, kawałki gruszki, banana i jabłka.

Uwaga ! Produkty podkreślone zawierają alergeny.
Zaznaczone alergeny wynikają z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.p

Wykaz wędlin i ich skład:

  1. Polędwica sopocka – (białko sojowe, błonnik pszenny i sojowy, może zawierać: zboża zawierające gluten, soja, jaja, mleko, seler, gorczyca, sezam, orzeszki ziemne, dwutlenek siarki )
  2. Szynkowa wieprzowa, kiełbasa szynkowa – (białko sojowe, może zawierać: śladowe ilości glutenu pszennego, soi, sezamu, mleka, jaj, selera i gorczycy)
  3. Kurczak gotowany –błonnik pszenny, białko sojowe, białko roślinne (soja), białka mleka, aromaty (w tym seler), może zawierać: jajagorczycęsezam, orzechy arachidowe


Między posiłkami dzieci otrzymują do picia wodę mineralną „WODA ŹRÓDLANA EDEN OLIGOCEN”